okul tanıtım filmi
Mehmet Tunç Okulları
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Giriş Sınavlarımız İçin Tıklayınız
Sınav Tarihleri

Gizlilik – Veri Politikası

Anasayfa » Gizlilik – Veri Politikası

Biz kimiz

Web sitemizin adresi: https://www.mehmettunckoleji.com.

Hangi kişisel bilgileri ne amaçla topluyoruz

Yorumlar

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Ortam

Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

İletişim formları

Çerezler

Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Diğer sitelerden gömülen içerik

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, resimler, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Analiz

Verinizi kimlerle paylaşıyoruz

Verilerinizi ne kadar süre tutarız

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

Verinizi nereye gönderiyoruz

Ziyaretçi yorumları otomatik istenmeyen yorum algılama servisi aracılığıyla kontrol edilebilir.

ÖZEL MEHMET TUNÇ OKULLARI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ POLİTİKASI

Bu metin, 07/04/2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında kişisel verileri işlenen kimselerin bilgilendirilmesi için hazırlanmış ve yayınlanmıştır. Şirketimize ait internet sitesi üzerinden herhangi bir veya birden fazla kişisel verisini paylaşan kimseler, konu hakkında bilgilendirilmiş ve bu metinde yazan şartları kabul etmiş sayılır.

Veri Sorumlusu: Özel Mehmet Tunç Okulları

Adres: Alacaatlı Mahallesi Alacaatlı Caddesi no:62 Çayyolu Çankaya/ANKARA

Telefon: 0 (312) 238 24 35

1. KİŞİSEL VERİLERİN ŞİRKETİMİZCE İŞLENMESİ VE AMACI (SEBEBİ)

https://www.mehmettunckoleji.com internet sitemize erişim sağlayan kullanıcılarımız açısından, direkt olarak kişisel verileri alınmamakta ve işlenmemektedir. Nitekim sitemizin görüntülenmesinde kişisel verilerin paylaşımı zorunlu tutulmamaktadır. Ancak sitemiz üzerinden bazı özelliklerin kullanılması, -örneğin seviye belirleme sınavı başvurusu yapılması- durumunda bazı kişisel veriler talep edilebilecek ve bu veriler işlenebilecektir. https://www.mehmettunckoleji.com kişisel verileri, KVK Kanunu 5 ve 6. maddeleri ile uyumlu olarak aşağıdaki amaçlar için işlemektedir:

• Kişisel ve iletişim verileri: Adı- soyadı, telefon, e-mail bilgileri iletişim amaçlı kullanılmaktadır.

• Demografik, Site ve Uygulama Gezinim Verileri ve Diğer veriler: Kullanıcıların ilgi alanlarını tanımlayarak toplanan verilerin iş geliştirme, pazarlama, iletişim gibi operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi ile birlikte kullanıcı deneyimini arttırarak daha iyi hizmet vermek için kullanılmaktadır.

• mehmettunckoleji.com kullanıcıların sorularını cevaplamak ve etkin bir hizmet sunmak,

• mehmettunckoleji.com üyelerine gerektiğinde temas kurmak, Şirketimizce kişisel verilerin alınması ve işlenmesi, gerek uluslararası ve gerekse iç hukuka tamamen uygun olarak kullanıcılarımız için yukarıda yer verdiğimiz şekilde, sunduğumuz imkanlardan etkin bir şekilde yararlanılması, kullanıcı adına üyelik oluşturulması, sosyal ağlar üzerinden erişim ile sitemiz imkanlarından faydalanılması gibi amaçlar yanında; çalışanlarımız açısından etkin bir personel yönetiminin sağlanması, çalışan memnuniyetinin artırılması, şirketimiz ile ticari ilişki içerisindeki gerçek kişiler açısından iş ilişkisinin sağlıklı ve hızlı yürütümünün sağlanması amaçlarıyla gerçekleştirilmektedir.

2. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ

mehmettunckoleji.com , 3. kişilerden kişisel veri toplanması hizmeti almaz ve bu şekilde kendi bünyesine aktarım sağlamaz. Şirketimizce kişisel veriler, kullanıcılarımız tarafından doldurulan  formlar ile doldurulmaktadır. Verilerin toplanması sözlü veya yazılı olabileceği gibi, burada sayılan yöntemlere bağlı kalınmaksızın elektronik ortamda veya otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle de gerçekleştirilebilir. mehmettunckoleji.com sitesine herhangi bir şekilde sunulan kişisel verilerin doğruluğu ve güncelliğinden, kişisel veri sahibi sorumludur. Bu nedenle çıkacak her türlü ihtilaf ve hukuki ya da cezai sorumluluk kişisel veri sahibine aittir.

3.İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

mehmettunckoleji.com sitesi olarak hukuka uygun surette toplanan ve işlenen kişisel verileriniz, ilgili mevzuat gereği resmi kurum ve kuruluşlar ya da sair gerçek veya tüzel özel ve kamu hukuku kişilere yurt içi veya yurt dışı aktarılabilecektir. Kişisel veriler, sunduğumuz hizmet kalitesinin artırılması veya ilgili mevzuat uyarınca yükümlülüklerimiz çerçevesinde 3. kişilere aktarılır.

4. ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLER

Özel nitelikli kişisel veriler; öğrenildiği taktirde ilgili kişinin mağdur olmasına veya ayrımcılığa maruz kalmasına neden olabilecek nitelikteki bilgiler olup; KVK Kanunu 6. maddesinin 1. fıkrasında şu şekilde sayılmaktadır: Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf yada sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti, ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri. Özel nitelikli kişisel verilerin kanunda açıkça yetki verilen durumlar dışında ilgilinin açık rızası olmaksızın işlenmesi yasaktır. Bu kapsamda; mehmettunckoleji.com tarafından bu tür kişisel veriler Kanun gereği işlenmesi gereken durumlar dışında işlenmez veya ilgilinin açıkça rızası alınarak KVK Kanunu 6. maddesi uyarınca belirtilen şartlara uygun olarak işlenir.

5. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

Şirketimize doğrudan veya dolaylı olarak sunmuş olduğunuz kişisel verilerin sahibi olarak,

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme

• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme

• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme

• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme

• Mevzuattan kaynaklı haller saklı olmak üzere, kişisel verilerinizin işlenmesini gerekli kılan şartların kalkması halinde kayıtların silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme

• Kişisel verilerinizin düzeltilmesi veya silinmesi, yok edilmesi ya da anonim hale getirilmesine ilişkin değişikliklerin, kişisel verilerin aktarıldığı 3. Kişilere bildirilmesi isteme

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.